• Langst lopende webshop (16 jaar)     • 117.000 tevreden klanten     • Fysieke showroom aanwezig     • Concurrende prijzen     • Betrouwbaar
 
Tycho Vloeren & Produkten is verhuisd met de winkel naar Bisschopsmolenstraat 71 4876 AJ te Etten-Leur !

Vandaag vrijdag 14 juni is de winkel van Tycho Vloeren & Producten om 17.00 gesloten, de webshop blijft open!
 
 

Hardwaxolie 4112 Grey Wash 750 ml

Kleurolie, Vloerolie, Meubelolie, Wasolie 4112 Grey Wash

Meer afbeeldingen

  • Hardwaxolie 4112 Grey Wash
  • Kleurolie, Vloerolie, Meubelolie, Wasolie 4112 Grey Wash
€ 23,95
Levertijd: 1 - 2 werkdagen

Snel overzicht

Blik: 750 ml

Verbruik:
Machinaal   1 liter 20-25 m2
Handmatig: 1 liter 15-20 m2

Hardwaxolie is ook wel bekend onder de naam Vloerolie, Meubelolie, Wasolie, Kleurolie of Hardwax.

Kleurenkaart

Details

Hardwaxolie Black Wash is zeer geschikt voor houten vloeren en meubelen. Hardwaxolie Grey Wash geeft meubelstukken en of vloeren een grey wash uitstraling.

Eigenschappen: Hardwaxolie is een kwalitatief hoogwaardig product voor het behandelen van houten oppervlakken. Volgens DIN 68861 1A en DIN 53160 is de kleurolie bestand tegen alle niet zuurhoudende vloeistoffen. Tevens voldoet het aan de eisen voor speelgoed conform EN71. De hardwaxolie geeft uw vloer en meubel een natuurlijke uitstraling. Voor een goede bescherming tegen vocht en vuil dient u de hardwaxolie kleur af te werken met hardwaxolie Naturel of Naturel Mat.

Voorbereiding: Voor het gebruik de hardwaxolie goed doorroeren. Het oppervlak dient droog, stof- en vetvrij te zijn. Ook mogen er geen resten van oude lak of olielagen aanwezig zijn. De verwerkingstemperatuur moet tussen de 15 - 22  graden zijn en de luchtvochtigheid tussen de 30% en de 60%.

Verwerking: Hardwaxolie is na goed roeren direct klaar voor gebruik en hoeft niet verdunt te worden. De afwerking bestaat altijd uit twee lagen. Gebruikt u een kleurolie, dan eerst de kleurlaag aanbrengen en de tweede keer afwerken met hardwaxolie Naturel of Naturel Mat. Gebruikt u alleen hardwaxolie Naturel of Naturel Mat, breng hiervan dan twee lagen aan.

De eerste laag dun aanbrengen en overtollige olie verwijderen met een niet-pluizende doek. Het aanbrengen kan gedaan worden met een roller, vloerborstel, kwast of machinaal met een boenmachine. Droogtijd is ongeveer 24 uur, afhankelijk van de omgevingstemperatuur luchtvochtigheid en ventilatie. Tweede laag kan op dezelfde manier aangebracht worden. Tussentijds opschuren is niet nodig, mits de kleurolie goed uitgewreven is.

Uithardingstijd: Nadat de tweede laag aangebracht is, kan u na ongeveer 24 uur over de vloer lopen of het meubelstuk gebruiken. Hoewel de hardwaxolie dan al wel stofdroog is, duurt het uitharden nog zeker drie weken. In deze periode is uw vloer of meubelstuk nog enigszins kwetsbaar voor vocht en bijtende stoffen. Daarom raden wij aan om in deze periode de vloer of het meubelstuk alleen schoon te maken met een droge doek. Let op dat u goed ventileert in deze periode want de hardwaxolie droogt door een reactie met zuurstof.

Onderhoud:

Regelmatig: Wax & Clean, dit middel kunt u in het dweilwater doen. De Wax & Clean zorgt er voor dat de slijtlaag van de vloer zoveel mogelijk op sterkte blijft. Wij raden af om allesreinigers te gebruiken in het dweilwater.

Periodiek: Onderhoudsolie, wij raden aan om hardwax, olie of impregneerolie vloeren minimaal 1 á 2 maal per jaar in de onderhoudsolie te zetten. Deze zorgt voor een nieuwe slijtlaag en een frisse uitstraling van uw vloer of meubelstuk. De onderhoudsolie kunt u ook gebruiken om plaatselijk beschadigingen zo veel mogelijk weg te werken.

Tip: Maak eerst een proefplankje voordat u de gehele vloer of meubelstuk gaat behandelen. Wij verkopen ook testblikjes, zodat u verschillende kleuren kan vergelijken.

Let op: met olie doordrenkte doeken zijn zelfontvlambaar! Bij de uitharding hiervan komt warmte vrij. Gebruikte doeken, sponsen, pads e.d. onder water bewaren of uitgevouwen laten drogen om mogelijke zelfontbranding door broei te vermijden.

Veiligheidsinformatie

Extra informatie

Gewicht 1
Levertijd 1 - 2 werkdagen