• Langst lopende webshop (16 jaar)     • 117.000 tevreden klanten     • Fysieke showroom aanwezig     • Concurrende prijzen     • Betrouwbaar
 
Tycho Vloeren & Produkten is verhuisd met de winkel naar Bisschopsmolenstraat 71 4876 AJ te Etten-Leur !
 
 

PVC Vloeren Onderhoud

Welk onderhoud is nodig?

Het grote voordeel van PVC vloeren is dat onderhoud slechts minimaal nodig is. Stof kan verwijderd worden met een stofzuiger met een goede borstelmond of bezem. Dweilen kan met lauwwarm water en Mflor Cleaner Mat of OH-59 de PVC Cleaner van Lecol. Dweilen kan handmatig of bij projecten machinaal. PVC vloeren behoeven voor het onderhoud niet specifiek dweilbeurten. En de vloer behoeft geen jaarlijkse schuur of olie/wax beurten. Op het verwijderen van stof en het eventueel dweilen na, hebben PVC vloeren geen speciaal soort onderhoud nodig. Door gebruik te maken van een schoonloopmat ga je veel vuil tegen en verleng je de levensduur van de PVC vloeren. Groot onderhoud kan ooit nodig zijn, maar dat komt zelden voor. Mocht het wel een keer voorkomen, dan bieden we graag een helpende hand in de vorm van advies.

Na verloop van tijd (eens in de paar jaar) raden wij aan de PVC vloer te voorzien van een nieuw polish laagje. Hiervoor kunt u gebruiken de Mflor Polish Mat of de OH-51 PVC Polish van Lecol. Let op! Voor het aanbrengen van een nieuwe polish laag moet de PVC vloer eerst gereinigd worden met de OH-55 PVC remover van Lecol. De PVC Polish OH-51 en/of de Mflor Polish Mat kan het best worden aangebracht met een T-stuk met wolhoes (Lecol Wolhoes en was verdeler)

Met de volgende tips en adviezen heeft u jaranlang plezier van uw nieuwe vloer:

  1. Om het meeste vuil niet op uw vloer te laten komen is een goede schoonloopmat van belang.
  2. Een schoonloopmat bij de voordeur die werkt het best als de mat minimaal 1.20 diep is. Een voordeur gaat meestal naar binnen open, het moment dat u draait om de deur dicht te doen dan moet dat op de mat gebeuren.
  3. Let bij een mat op dat deze een schraap en vochtfunctie heeft.
  4. Voorzie stoelpoten, tafelpoten en andere schuivende meubelstukken van goede glijviltjes.
  5. plantenpotten kunt u het beste op een schotel zetten. Lekkende plantenpotten veroorzaken niet verwijderbare vlekken.
  6. Controleer regelmatig de stofzuigermond, op een gegeven moment kan deze versleten zijn en daardoor krassen op uw vloer veroorzaken.
  7. Verwijder gemorste producten zo snel mogelijk.
  8. Dweil de vloer alleen met voorgeschreven schoonmaakmiddelen.