• Langst lopende webshop (16 jaar)     • 117.000 tevreden klanten     • Fysieke showroom aanwezig     • Concurrende prijzen     • Betrouwbaar

Tycho Vloeren & Produkten is verhuisd met de winkel naar Bisschopsmolenstraat 71 4876 AJ te Etten-Leur !

 

 

Tycho Vloeren Tycho Vloeren Tycho Vloeren Tycho Vloeren Tycho Vloeren Tycho Vloeren

Hardwaxolie 3000-30 Naturel Mat 50 ml

€ 4,95
Levertijd: 1 - 2 werkdagen

Snel overzicht

Testblikje: 50 ml

Details

Hardwaxolie is zeer geschikt voor houten vloeren en meubelen. Het geeft het hout een zeer goede beschermlaag tegen vuil en vocht. De Vloerolie - Meubelolie Naturel Mat geeft vloer of meubelen een blanke uitstraling die vaak gebruikt wordt als kleurloze afwerklaag op houten vloeren en meubelen. Het verschil ten opzichte van de Vloerolie - Meubelolie Naturel is dat deze variant een zeer matte uitstraling geeft.

Hardwaxolie is ook wel bekend onder de naam Wasolie, Hardwax, Meubelolie of Vloerolie.

Eigenschappen: Kwalitatief hoogwaardig product voor het behandelen van houten oppervlakken. Volgens DIN 68861 1A en DIN 53160 is de Vloerolie - Meubelolie  bestand tegen alle niet zuurhoudende vloeistoffen. Tevens voldoet het aan de eisen voor speelgoed conform EN71. De olie geeft uw vloer een natuurlijke uitstraling en zorgt voor een goede oppervlaktehardheid en slijtvastheid.

Voorbereiding: Voor het gebruik de Hardwaxolie Naturel Mat goed doorroeren. Het oppervlak dient droog, stof- en vetvrij te zijn. Ook mogen er geen resten van oude lak of olielagen aanwezig zijn. De verwerkingstemperatuur mag niet lager dan 15 graden zijn.

Verwerking: De Hardwaxolie Naturel Mat is na goed roeren direct klaar voor gebruik en hoeft niet verdunt te worden. De afwerking bestaat altijd uit twee lagen. Gebruikt u een Vloerolie - Meubelolie op kleur, dan eerst de kleurlaag aanbrengen en de tweede keer afwerken met Hardwaxolie Naturel of Naturel Mat. Gebruikt u alleen Hardwaxolie Naturel of Naturel Mat, breng hiervan dan twee lagen aan.

De eerste laag dun aanbrengen en gelijk overtollige olie verwijderen met een niet-pluizende doek. Het aanbrengen kan gedaan worden met een vloerborstel, stevige kwast of machinaal met een boenmachine. Droogtijd is ongeveer 24 uur, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en ventilatie. Tweede laag kan op dezelfde manier aangebracht worden. Tussentijds opschuren is niet nodig, mits de Vloerolie - Meubelolie goed uitgewreven is.

Uithardingstijd: Nadat de tweede laag aangebracht is, kan u na ongeveer 24 uur over de vloer lopen of het meubelstuk gebruiken. Hoewel de Vloerolie - Meubelolie dan al wel stofdroog is, duurt het uitharden nog zeker drie weken. In deze periode is uw vloer of meubelstuk nog enigszins kwetsbaar voor vocht en bijtende stoffen. Daarom raden wij aan om in deze periode de vloer og het meubelstuk alleen schoon te maken met een droge doek.

Onderhoud:

Regelmatig: Wax & Clean, dit middel kunt u in het dweilwater doen. De Wax & Clean zorgt er voor dat de slijtlaag van de vloer zoveel mogelijk op sterkte blijft. Wij raden af om allesreinigers te gebruiken in het dweilwater.

Periodiek: Onderhoudsolie, wij raden aan om hardwax, olie of impregneerolie vloeren minimaal 1 á 2 maal per jaar in de onderhoudsolie te zetten. Deze zorgt voor een nieuwe slijtlaag en een frisse uitstraling van uw vloer of meubelstuk. De onderhoudsolie kunt u ook gebruiken om plaatselijk beschadigingen zo veel mogelijk weg te werken.

Tip: Maak eerst een proefplankje voordat u de gehele vloer of meubelstuk gaat behandelen. Wij verkopen ook testerpotjes, zodat u verschillende kleuren kan vergelijken.

Let op: met olie doordrenkte doeken zijn zelfontvlambaar! Bij de uitharding hiervan komt warmte vrij. Gebruikte doeken, sponsen, pads e.d. onder water bewaren of uitgevouwen laten drogen om mogelijke zelfontbranding door broei te vermijden.

Veiligheidsinformatie

Extra informatie

Gewicht 0.055
Levertijd 1 - 2 werkdagen
Hardwaxolie Naturel Mat

Meer afbeeldingen

  • Hardwaxolie Naturel Mat
  • Hardwaxolie, vloerolie, meubelolie 3000-30 Naturel Mat