• Langst lopende webshop (16 jaar)     • 117.000 tevreden klanten     • Fysieke showroom aanwezig     • Concurrende prijzen     • Betrouwbaar
 
Tycho Vloeren & Produkten is verhuisd met de winkel naar Bisschopsmolenstraat 71 4876 AJ te Etten-Leur !
 
 

Onderhoud wasvloeren

Bij een wasvloer zorgt de aangebrachte was voor bescherming van het hout. Met reiniging en onderhoud zorgt u ervoor dat deze beschermlaag in topconditie blijft en een lange levensduur verzekerd is. Met een beetje aandacht en de juiste producten (en hulpmiddelen) blijft de vloer zonder grote inspanningen tevens mooi, schoon en hygiënisch. 


"Dagelijkse" reiniging 
Voor "dagelijkse" reiniging gebruikt u: Lecol Wax and Clean 
Normale dagelijkse schoonmaak van een met was behandelde parketvloer kan eenvoudig door de vloer te stofzuigen (in borstelstand of eventueel voorzien van een speciale harde vloeren borstel) of met een stofwisser voorzien van stofwisdoekjes. 

Door de vloer met enige regelmaat op te boenen, met een boenblok of een elektrische boenmachine, wordt lichte verontreiniging verwijderd en ziet het oppervlak er weer mooier en gelijkmatig uit. Keert de "glans" niet terug tijdens deze behandeling, dan moet op die plaatsen een nieuwe laag was worden aangebracht. 

Voor het verwijderen van vlekken zie "Periodiek intensief reinigen". 

Reiniging en onderhoud in één 
Verder beschikt Lecol over een uniek product, Lecol Wax and Clean. Wax and Clean wordt opgelost in water waarmee vervolgens de vloer kan worden gedweild. Dit middel reinigt en voorziet de vloer in dezelfde behandeling van een dunne waslaag. 

Periodiek intensief reinigen 
Voor intensieve reiniging gebruikt u: Lecol Wax Remover 
Na verloop van tijd kan de vloer door opeenvolgende lagen was of door vuil vettig en vies worden. Het is dan raadzaam de vloer compleet en grondig te reinigen met Lecol Wax Remover. Flinke plaatselijke vervuiling of hardnekkige vlekken kunnen tevens met behulp van Wax Remover worden verwijderd. 

Onderhoud 
Voor onderhoud gebruikt u: Lecol Step Stop vloeibare was of Lecol Power Wax vaste was. 
Voor een goede bescherming van de vloer en een gelijkmatig oppervlak moeten alle poriën van het hout goed gevuld zijn met was. Een vloer moet worden verzadigd en dit gaat niet in één behandeling. Daarom zal een nieuwe vloer in het begin vaker van een waslaag moeten worden voorzien. Of de vloer voldoende verzadigd is kunt u zien aan een egaal matte uitstraling van de gehele vloer. 
Na verzadiging dient het aanbrengen van een nieuwe waslaag slechts ter aanvulling van de bestaande toplaag. De kwaliteit van de toplaag neemt na verloop van tijd door slijtage en wegzakken af. Indien na het boenen van de vloer de glans niet terugkomt, dient de vloer opnieuw van een laag was te worden voorzien. 

Opmerking: Lecol Step Stop vloeibare was kenmerkt zich door een minder glad eindresultaat dan meer traditionele producten. Met Lecol Step Stop krijgt de vloer namelijk een antislip afwerking. 

Bij gebruik van een boenblok kunt u deze eventueel voorzien van een zachte doek voor een meer glanzend eindresultaat. Gebruikt u een boenmachine dan heeft u de keuze uit verschillende boenschijven. Afhankelijk van het type boenschijf dat u gebruikt gaat de vloer meer of minder glanzen. 

Wanneer gebruik ik welke boenschijf? 
Een boenschijf bestaat uit een speciaal soort vliesmateriaal. Er zijn verschillende boenschijven verkrijgbaar. De verschillen zitten met name in de hardheid, structuur en de hoeveelheid polijstmateriaal in het product.